Screenshot 3 51


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

U intervjuu za CNBC televizijska zvijezda, avanturista i bivši britanski specijalac Bear Grylls je izjavio da nikada nije bilo teže biti mlad čovjek. Kao razlog za to je naveo pandemiju koronavirusa, a govorio je i o novom projektu za mlade.

Osvrnuo se na djelovanje njegove nove organizacije BecomingX kojom želi pomoći mladima da ostvare ciljeve. Organizacija je razgovarala s iznimno uspješnim osobama iz različitih sfera života – umjetnicima, sportistima, prosvjetnim radnicima, menadžerima, političarima, humanitarnim radnicima i drugima. Tom prilikom svoja iskustva su podijelili, između ostalih, teniser Roger Federer i holivudska glumica Julia Roberts.

Njihova iskustva su dio stotinu online časova za mlade kojima dobijaju različite životne vještine. Cilj mu je i pomoći stanovništvu siromašnijih država. Grylls je ukazao da su reakcije na ovaj projekat vrlo pozitivne.

Upitan kako bi savjetovao političare da osnaže mlade, odgovorio je da je imati integritet i biti ponizan jednako važno kao i imati viziju, odlučnost i hrabrost.

Grylls je prije šest godina u reality emisiji “Running Wild with Bear Grylls” na Aljasci snimio epizodu s tadašnjim američkim predsjednikom Barackom Obamom. Ali nije siguran da bi odnedavno bivši predsjednik Donald Trump volio iskusiti život u divljini.

“Ne znam. Sumnjam da bi Trump to želio uraditi. U divljini sebe morate učiniti ranjivim i izaći iz zone udobnosti. Neki to vole, a neki to ne vole”, kazao je Grylls

Poručio je da je ključno učiti iz neuspjeha i da život nagrađuje uporne, prenosi CNBC.