Portal 072info

BEČ: Sve u znaku Pjesme Evrovizije

U Beču, glavnom gradu Austrije, već neko vrijeme je sve u znaku priprema za ovogodišnji Evrosong, koji će u ovom gradu biti održan od 19. do 23. maja.

Pored “Evrovizijskog sela” ispred gradske vijećnice, Evrovizija će biti prisutna na mnogim javnim prostorima u austrijskoj prestonici.

Već 17. maja biće otvoren “Euro Fan Cafďż˝” u 3. bečkom okrugu, koji će organizovati oficijalni austrijski evrovizijski fan klub “OGAE” i tu će biti infocentar za sve evrovizijske fanove.

Preko dana će ovaj kafe biti otvoren za razonodu i razgovore, a u večernjim satima biće to mjesto organizovanih zabava.
“Evrovizijske noći” biće zadužene za igranje i slavlje, te će od 11. do 16.maja zabave biti dio ponude i poznatih bečkih lokala poput kafea “Leopold” ili “Pratersaune”.
Austrijska državna televizija ORF organizuje dva javna prenosa evrovizijskog takmičenja, jedan u klubu

“Pratersauna”, u drugom bečkom okrugu, i drugi u trećem bečkom okrugu na adresi “Wien Mitte”.
Licencirani prenosi uživo biće organizovani na još 15 lokacija.

Bečka gradska opera će takođe povodom Evrovizijskog takmičenja imati na svom programu jednu posebnu manifestaciju. U njoj će 17. maja biti organizovan matine “Pop meets Opera” u kome će učestvovati operske zvijezde Plasido Domingo i Žan Diego Florez, ansambl “The Philharmonics” sastavljen od muzičara orkestra državne opere i Bečke filharmonije, prošlogodišnja pobjednica Evrovizije Končita Vurst i evrovizijski takmičari iz različitih zemalja.

Matine će moći da se prati uživo na velikom platnu ispred Bečke opere ili putem portala www.staatsoperlive.com .

U muzeju “Leopold” već od 8. maja biće otvorena izložba Teksa Rubinovica, njemačkog umjetnika, kojom će biti prikazane fotografije i zanimljivi istorijski detalji i dokmentacija evrovizijskih takmičenja.
U Bečkoj kući muzike biće takođe priređena mulitimedijalna prezentacija pod nazivom” 60 godina Evropvizije-Austrija 1717”. Brojka “1717” označava ukupan broj poena koje je Austrija ostvarila na dosadašnjim evrovizijskim takmičenjima. Prezentaciju će obnuhvatiti slike, tonski zapisi i video materijali koji pružaju pregled istorije austrijskog učešća na ovom takmičenju, kao i specijalno izrađeni džu boks.

Po prvi put u istoriji Evrovizije, ovo 60. takmičenje se održava kao “Green Event” tokom koga se prilikom čitave organizacije pazilo na očuvanje životne sredine.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box