Portal 072info

Bećirević, Prodanović, Mehmedović, Fazlić: Malo im 7.000 KM mjesečno, pa hoće još po 300 za odvojeni život

Novi/stari državni poslanici nastavljaju sa pljačkom građana najsiromašnije zemlje u EVropi; posljednji primjer za to daju Denis Bećirević (SDP), Lazar Prodanović (SNSD), Šemsudin Mehmedinović i Amir Fazlić (SDA). Kada će građani reći NE ovim pljačkašima?

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja će biti održana 16. decembra, između ostalog bit će razmatrani zahtjevi poslanika koji su zatražili rješavanje svog statusa, kao i da im se isplaćuje naknada za odvojeni život u mjesečnom iznosu od oko 300 KM, piše „Avaz“ . 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tako je, ističe ovaj list,  poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović 10. decembra podnio zahtjev za stjecanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i zahtjev za naknadu za odvojeni život. Isti dan stigao je i zahtjev Lazara Prodanovića, poslanika SNSD-a, koji je, također, zatražio naknadu za odvojeni život. Dan kasnije i poslanici SDA Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić podnijeli su zahtjev za isplatu naknada za odvojeni život.

Njihova mjesečna neto plaća viša je od 4.000 KM, a uz naknadu za topli obrok, regres, paušal, odvojeni život, prijevoz, posjetu porodici te rad u radnim grupama Parlamenta BiH, na kraju mjeseca dobiju između 5.000 i 7.000 KM, tvrde dobro upućeni novinari „Avaza“.  Poslanici sa funkcijom, kao što je to u prošlom sazivu imao Denis Bećirević  (predsjedavajući Predstavničkog doma Skupštine BiH), po slobodnoj procjeni dobivaju oko 7000-8000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nekima od ovih poslanika ovo je drugi ili treći mandat koje su, zahvaljući politici, dobili u državnom ili federalnom parlamentuPo procjenama, oni su u posljednjih mogali zaraditi oko blizu milon maraka, što ih apsolutno nezasluženo čini ekonomskim povlašenom kastom u zemlji.

Istovremeno, oni su poslanici u najnerazvijenijom zemlji u Evropi i njihova primanja su u sramotnoj diskrepanciji sa stanjem u državi gdje su upravo oni obične građane doveli do ruba bijede.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ogromna primanja poslanika bila su jedan od najvećih razloga za velike prosteste u februaru ove godine. Očito je da ovdašnji poslanici i politčari nisu i ne žele izvući pouku iz ovih prostesta nego i dalje žele da pljačkaju i uništavaju ovu zemlju. 

Možda izvuku u februaru naredne godine

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME