Bećirović s palestinskim ambasadorom: Ubrzati napore za stvaranju dvije države, Izraela i Palestine

Bećirović s palestinskim ambasadorom: Ubrzati napore za stvaranju dvije države, Izraela i Palestine

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas s ambasadorom Države Palestine u BiH Rezekom Namurom (Rezeq Namoora) o trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.

Namura se zahvalio Bećiroviću na “državničkom ponašanju i stavovima, kao i na hrabroj i moralno ispravnoj politici”. On je naglasio da narod Palestine cijeni odgovorne stavove Bećirovića.

Tokom razgovora Bećirović je izrazio duboko saučešće porodicama žrtava, narodu Palestine i predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu (Mahmoud Abbas) zbog brojnih nevinih žrtava u Gazi. On je ponovo osudio brutalni napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi u kojem su ubijeni nevini civili, među kojima je i veliki broj djece i žena.

Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku, a što je i javno saopćio 8. i 18. oktobra 2023. godine. Ubijanje nedužnih civila, nasilje i svaki oblik terorizma neprihvatljivi su za Bosnu i Hercegovinu.

Bećirović je iznio opredjeljenje Bosne i Hercegovine za rješavanjem svih sporova mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku, uspostavljanja trajnog mira i stvaranja dvije države, Izraela i Palestine.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica