Bečka policija traži uposlenike sa stranim porijeklom

pid markus wache
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policija u Beču traži oko 600 novih uposlenika godišnje. Od 2007. godine Bečka policija u saradnji sa Odjeljenjem za integraciju kroz promotivne događaje “Potreban si Beču!” pokušava da pridobije zaposlene sa stranim porijeklom.

Svake godine Odjeljenje za integraciju organizuje četiri događaja pod sloganom “Potreban si Beču!” (Wien braucht dich!). Na događaje su pozvani svi građani sa migracijskimporijeklom.

„Beč je raznolik grad i tu raznolikost želimo prenijeti u sve sfere života. Projekatzapošljavanja Bečlija sa stranim porijeklom je važan korak ka dobrom suživotu u Beču. Građani koji imaju strano porijeklo daju svoj doprinos kroz različita iskustva i znanje stranih jezika što u policijskom poslu predstavlja prednost. Također je značajno da se raznolikost vidi u organima izvršne vlasti kako bi se uklonio strah i izgradilo povjerenje kada je u pitanju osjetljiva tema bezbjednosti“, izjavio je Christoph Wiederkehr, zamjenik gradonačelnika i član gradskog vijeća zadužen za integraciju.

ČITAJ JOŠ:  Naoružani napadači upali u stan mladića iz BiH

Preduslov za prijavu na radno mjesto je austrijsko državljanstvo, a zemlja rođenja nije presudna. U toku postupka upošljavanja provjeravaju se fizička spremnost, znanje njemačkog i matematike. Svi koji uspješno završe testiranje mogu započeti dvogodišnju policijsku obuku.

U policiji se trebaju naći predstavnici svih etničkih grupa u Beču kako bi došlo do razmjene iskustava i upoznavanja različitih kultura. Međutim pored lične koristi tu je i strateška prednost, jer znanje i iskustvo uposlenika sa migracijskim porijeklom za policiju pružadodatnu vrijednost prilikom opservacije, ispitivanja i umrežavanja.

ČITAJ JOŠ:  Vozio pijan i na ljetnim gumama pa napravio tešku nesreću pa pobjegao, djevojci se bore za život

Copyright: PID/Markus Wache

GODISNJICA
MARKETING