Begić: S lažima se ne želim boriti, ne mogu podržati ni jedan Misimovićev prijedlog

Screenshot 3 1441

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić u razgovoru za portal Klix.ba odgovorio je na optužbe članova Izvršnog odbora Milorada Sofrenića i Vice Zeljkovića kako je upravo on glavni krivac što Zmajevi još uvijek nemaju selektora. “Nisam bio u procesu izbora selektora niti na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. S lažima se ne mogu i ne želim boriti”, rekao nam je Begić.


Predsjednik saveza nam je potom i dodatno pojasnio zašto ne želi komentarisati optužbe kolega iz Izvršnog odbora.

“I na prošloj sjednici Komisije za izbor selektora kada smo dobili odvojene izvještaje članova Stručne komisije Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića rekao sam da ne mogu podržati ni jedan prijedlog Misimovića. Naime, on je u intervjuu koji je dao sredinom novembra portalu Klix.ba slagao da do sada nije učestvovao u biranju selektora. Ne mogu opet podržati nekoga ko laže i ko će opet poslije nekog vremena reći da se nije ništa pitao”, poručio je Begić.


Podsjetimo, današnja sjednica Izvršnog odbora prekinuta je jer se nije željelo glasati bez prisustva svih članova. Sofrenić i Zeljković su nakon sjednice optužili Begića da opstruira izbor selektora nedolascima na sjednice kao i uticajem na bošnjačke članove IO da ne glasaju za predloženog kandidata Ivayla Peteva.

Reprezentacija BiH je tako i dalje bez selektora, a datum nastavka ove sjednice za sada nije poznat. Inače, Zmajeve već u martu očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Klix

Prethodni članakNogometni savez BiH nastavio cirkus: Prekinuta sjednica, Petev nije dobio podršku
Sljedeći članakTeške povrede u igri s petardama: Dječaku amputirana tri prsta