Bego Gutić i Mirsad Kukić u sukobu: Zamalo se potukli u Banovićima

Prije nekoliko dana u domaćoj javnosti se pojavila informacija da je u jami Omazići RMU Banovići došlo do eksplozije i velikog požara.

Na društvenim mrežama se pojavio video na kojem se vidi sukob između načelnika Banovića, Bege Gutića (SDA) i predsjednika PDA, Mirsada Kukića.

Bliski kontakt i razgovor je skoro prešao u fizički sukob, koji je spriječen brzom reakcijom policijskih službenika. Kako se navodi, razlog nesuglasica između Kukića i Gutića je upravo požar koji se prije nekoliko dana dogodio u jami Omazići.

Podsjećamo, zbog ovog događaja je do problema došlo na relaciji PDA-SDA. Naime, iz RMU Banovići su potvrdili da je u jami Omazići izbio požar, međutim čvrsto su demantovali izjave zastupnice PDA u Parlamentu FBiH, Elzine Pirić, koja je izjavila da je prilikom požara došlo i do eksplozije.

Također, iz RMU su demantovali da je u požaru uništena oprema vrijedna nekoliko desetina miliona maraka. O svemu ovome se oglasio i lokalni odbor SDA Banovići, koji je osudio pokušaj zloupotrebe incidenta u jami Omazići od strane članova PDA stranke.

IZVORAvaz
Prethodni članakZENICA TUGUJE: Zauvijek nas je napustila Tamara Palavra
Sljedeći članakPreminuo još jedan zdravstveni radnik u BiH