Belgija: Poginuo sin bosanskog novinara Elvira Bucala

Troje mrtvih tinejdžera i jedan za čiji život se još uvijek bore ljekari bilans je teške automobilske nesreće blizu Leuvena, jučer u ranim jutarnjim satima, prenose mnogi portali u Belgiji.

Među poginulima je i Mak Bucalo, sin Elvira Bucalo, dopisnika nekoliko bh. medija u posljednjih dvadesetak godina iz Brisela. Vijest se brzo raširila u bh. zajednici u ovoj zemlji pa su mnogi Bosanci i Hercegovci preko društvenih mreža uputili saučešće sarajevskoj familiji, prenosi Avaz.

Nesreća se desila u Aarschotsesteenwegu u naselju Wilsele u 4. 20 sati, a u autu su se nalazila četvorica 19-godišnjaka, belgijskih studenata, koji su proslavljali završetak ispita u Leuvenu kada je njihovo vozilo pri velikoj brzini direktno udarilo u kamion.

Vozač ‘Mini Cooper-a’ je vozio prebrzo pa je slika uništenog vozila bila zastrašujuća, spominje se u prvim novinarskim izvještajima. Ipak, Kurta D’Hooge, vozača auta, niko od familija koji su izgubili sinove ne želi kriviti.

‘Kurt ili njegova familija nisu krivi i to neće promijeniti ništa u činjenici da naše djece više nema’, smatraju familije Jelle Wittemans i Maka Bucala, navodi portal www.hln.be.

Mak Bucalo je studirao u ‘LUCA School of Arts’ a pored njega, Elvir Bucalo ima još jednog sina.

bh-index.com