BELMA DŽEKO: „Ja najbolje znam koliko moj sin želi ovu pobjedu“

BELMA DŽEKO: „Ja najbolje znam koliko moj sin želi ovu pobjedu“

ca73edf4025770f44a60a92f93b8debb_700x550

Cijela, kompletna i dobro raspoložena porodica Džeko došla je u Kaunas kako bi bodrili i navijali za Bosnu i Hercegovinu u sutrašnjoj odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ‘Brazil 2014’, u utakmici koja je o historijske važnosti za ovu zemlju i u utakmici o kojoj će se godinama sigurno pričati. Porodica je na okupu stigla u Litvaniju, prenosi specijalni izvještač Anadolu Agency iz Kaunasa.

Majka Edina Džeke, Belma, otac Mido, sestra Merima i njegov zet, bh. pjevač Mirza Šoljanin stigli su u Litvaniju, te će na taj način, već sutra bitidio historije historije bh. Fudbala, naručito u slučaju direktnog plasmana na Mundijal.
”Očekujemo pobjedu. Svi je želimo, koliko radi sviju nas u Bosni i Hercegovini, toliko ja i zbog svoga sina. Najbolje znam koliko on to želi”, dodala je novinaru Anadolu Agency Belma Džeko, majka fenomenalnog napadača Manchester Cityja i reprezentacije BiH, našeg dijamanta Edina Džeke.

Ono što se zaista može primjetiti jeste i fudbalska euforija i među Džekinim najbližima.

aa_picture_20131014_793221_high

”Naravno, kao i svi Bosanci i Hercegovci i mi smo uzbuđeni u iščekivanju utakmice, nakon koje se nadamo da ćemo svi slaviti”, rekla je Belma Džeko, te dodala da na neki način nije lako nositi breme najboljeg fudbalera BiH, što zasigurno jeste njen sin, ali i da se s godinama navikla, te da je ponosna na svog sina i da izuzetno dobro zna kako se njen sin osjeća, te da kao majka najbolje zna, koliko je ova utakmica za njega važna, te kako je bitno da se sutra pobjedi.

Napominjemo da naša fudbalska reprezentacija BiH sutra od 20:00 sati po srednjoevropskom vremenu odigra najvažniju utakmicu i to protiv selekcije Litvanije, a ujedno je to i utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za SP. U slučaju pobjede izabranici selektora Safeta Sušića izborit će plasman na SP.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS