Belmir Alić, mladić porijeklom iz BiH, poginuo u stravičnoj nesreći u Virdžiniji

CDEA5C64 8D95 49BF 82DD 41074655081E

Belmir Alić, 22-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju, 19. decembra, dogodila u Virdžiniji u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Avaz.

Prema pisanju tamošnjih medija, automobil Nissan kojim je upravljao Alić u jednom trenutku je skrenuo s ceste u lijevu stranu i udario u bankinu. U trenutku kada je nesretni mladić pokušao izaći iz svog smrskanog vozila, na njega je naletjelo drugo vozilo i udarilo ga. 

Odbačen je na sredinu ceste, a potom ga je pregazio treći automobil koji je nailazio. Prema dostupnim informacijama, preminuo je na licu mjesta. 

Kako prenose lokalni portali, vozačica ptrvog automobila koji je udario Alića, 22-godišnjakinja iz Ričmonda, prošla je s lakšim povredama, dok vozač drugog automobila koji je udario nesretnog mladića koji je ležao na cesti, nije povrijeđen. 

Policija istražuje okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće.

U objavi o smrti, iz džemata u Ričmondu navodi se da će dženaza stradalom mladiću biti obavljena u četvrtak, 23. decembra na tamošnjem mezarju. 

Iza Belmira Alića ostali su ožalošćeni roditelji Bedrija i Revda te sestra Amina. POrodica Alić, prema dostupnim informacijama, je iz Srebrenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE