Benet poslao poruku Izraelcima: Ko ima dozvolu za oružje, vrijeme je da ga počne nositi

i 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Premijer Izraela Naftali Benet (Bennett) ponovo se obratio javnosti nakon novog napada u Izraelu te je poručio kako su sve sigurnosne agencije trenutno angažovane kako bi priveli eventualne napadače prije nego što izvedu nove napade na teritoriji Izraela.

U poruci koja je emitovana javnosti u Izraelu, Benet je pojasnio kako je izraelska policija prešla na režim predviđen za vanredne situacije te je poručio kako će dobiti podršku Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

ČITAJ JOŠ:  Skupština ZDK u petak po hitnom postupku usvaja rebalans budžeta

– Nakon perioda zatišta, dolazi do erupcije nasilja onih koji žele da nas unište, onih koji žele da nas povrijede pod svaku cijenu i čija mržnja prema Jevrejima ih izjeda. Spremni su da umru samo kao mi ne bismo živjeli u miru – rekao je Benet.

Poručio je kako trenutna sigurnosna situacija predstavlja veliki izazov za Izrael.

– Ovo je veliki izazov za naše sigurnosne službe i situacija koja zahtijeva kreativnost od sigurnosnih struktura. Moramo se prilagoditi novoj prijetnji te preuzeti kontrolu na terenu kako bi osujetili napade prije nego što se dogode – poručio je premijer Izraela.

ČITAJ JOŠ:  Omikron bi mogao Izrael dovesti do kolektivnog imuniteta

Na kraju, Benet je objasnio šta očekuje od građana Izraela u narednim danima.

– Šta se očekuje od vas, izraelskih građana? Budnost i odgovornost. Ko ima dozvolu za oružje, sada je vrijeme da ga nosi – zaključio je Benet.

N1

GODISNJICA
MARKETING