Portal 072info

Benjamin Husejnagić osvojio prvo mjesto u skijanju

Benjamin Husejnagić, sedamnaestogodišnjak koji pohađa treći razred u Srednjoj mješovitoj školi “Mladost”, osvojio je prvo mjesto u skijanju.

Male olimijske igre grada Zenice održane su 12. februara na Vlašiću, a organizator ovih igara bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Zenica. Sve srednje i osnovne škole na području Zenice učestvovale su na ovom takmičenju, a discipline u kojima su se takmičari iskušali bile su slobodan spust, slalom i veleslalom.

Predsjednik DPFK Zenica, Jure Miljak, uručio je mladom Zeničaninu diplomu, pehar i medalju za osvojeno prvo mjesto u disciplini veleslalom sa najboljim prolaznim vremenom.

“Skijanjem se bavim od svoje treće godine života, više kao hobi nego profesionalno. Do sada sam osvojio pet medalja, prvi put u petom razredu osnovne škole, i nekako mi je ta medalja najviše prirasla srcu. I ovo osvojeno prvo mjesto praćeno peharom i medaljom mnogo mi znače za bavljenje skijanjem, a nadam se kako se na ovome neće zaustaviti” – kazao je za 072info mladi Husejnagić.

[Galleries 497 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box