Benjamin Raić iz Zenice apsolutni državni prvak u bodybuildingu (FOTO)

Tomislavgrad jučer je bio domaćin takmičenja u Bodybuildingu, a na kojem su sujedlovali brojni učesnici iz bosanskohercegovačkih gradova. Na ovom prestižnom takmičenju sudjelovao je i šesnaestogodišnji Benjamin Raić iz Zenice, a koji je postigao zavidne rezultate.

8Naime, ovaj mladi Zeničanin takmičio se u dvije kategorije i to juniori do 75 kg i juniori 75+, a gdje je u obje kategorije osvojio prvo mjesto.

“Ova nagrada za mene predstavlja mnogo, budući da sama riječ nagrada znači da si nagrađen za nešto. Nakon mnogo uloženog truda, hvala Bogu sve se isplatilo i uspio sam izboriti prva mjesta u jakoj konkurenciji” – kazao je Raić.

Svoje treninge Benjamin svakodnevno obavlja u Fitness&aerobic clubu ELITE, a bodybuildingom se bavi već dvije godine. Oduvijek je, kako kaže, volio sport koji praktikuje još od malih nogu. Osim sporta, sklon je i muzici pa tako aktivno djeluje kao bubnjar u duhovnom bendu ‘Novo Nebo’.

Zahvaljujući odličnim rezultatima postignutim u Tomislavgradu na takmičenju, Benjamin opravdano nosi titulu prvaka države u kategoriji juniori do 75 kg.

“Biti prvak države snosi svoje odgovornosti, ne može svako biti prvak države. Ne veže se to samo za sport, a prvak generalno treba biti osim dobrog sportiste i dobra osoba koja će biti uzor i primjer mladima” – dodaje maldi Raić.

Ovaj mladi ali uspješni Zeničanin zaslužuje definitivno svaku podršku budući da na najbolji mogući način predstavlja svoju državu i grad Zenicu, a kojem želimo još mnogo uspjeha u ovom sportu.

Kako je to izgledalo na takmičenju, pogledajte u fotogaleriji?!

[flagallery gid=545]

Prethodni članakOvo je najučinkovitija metoda kojom se pacijenti oslobađaju straha od stomatološkog zahvata
Sljedeći članakLONCI I POKLOPCI NA OBN TV: Novo izdanje kulinarskog show-a u nedjelju tačno u podne