BENJAMINA KARIĆ, GRADONAČELNICA SARAJEVA: “Ukoliko Sebija Izetbegović uđe u kantonalnu skupštinu, očekujem kvalitetnu saradnju”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karića za N1 je govorila o uspjehu na proteklim Općim izborima kao i mogućnosti da u Skupštini Kantona Sarajevo radi sa Sebijom Izetbegović, suprugom lidera SDA i trenutnom direktoricom sarajevskog KCUS-a koja je dobila najviše glasova ispred SDA. 

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, Karić je kao nositelj liste SDP-a za Skupštinu KS osvojila 9.988 glasova. Karić kaže da je sve to rezultat timskog rada i njene posvećenosti radu za sve građane.

“Smatram da je uspjeh transparentan, pošteno raditi svoj posao i na tome sam istraživala na poziciji mandata gradonačelnice”, rekao je Karić.

Hoće li napustiti poziciju gradonačelnice i postati skupštinska zastupnica, Karić je odgovorio da će o tome odlučiti sa rukovodstvom SDP-a.

“Želim biti ondje gdje mogu dati svoj najveći doprinos. To znači da mogu ostati na poziciji gradonačelnika i radit ću onako kako sam radila do sada. Ukoliko budem skupštinski zastupnik da ću svoj maksimum”, istaknuo je Karić.

U Skupštini KS je, prema preliminarnim rezultatima izabrana i Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA i trenutna direktorica KCUS-a koja je osvojila 12.662 glasa. O eventualnoj suradnji sa Izetbegovićem, Karić je kazala.

“Ne sumnjam da bi i sa profesoricom Izetbegović saradnja u korist građana bila dobra i kvalitetna i ja bih radila na tome”, objasnio je Karić.

S obzirom na to da je Karić Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv NN osoba koje su sijale smrt po glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njihovih pomagača, a što je zapravo pokazano u dokumentarcu “Sarajevo safari”, Karić kaže da rezultata te prijave još nema.

“Do danas nemamo nikakav odgovor iz Tužilaštva”, rekao je Karić.