Portal 072info

BEOGRAD: Tradicionalni koncert „Veče sevdaha“ u Sava Centru

thumbnail

Poslije velikog i spektakulatnog koncerta, koji se održao pretprošle godine, producentska kuća Haarlem S ponovo s ponosom organizuje veliki koncert istaknutih i najboljih interpretatora sevdalinki koji će se održati 26. novembra u velikoj dvorani Sava centra u Beogradu sa početkom od 20:00 sati.

Poznati muzički producent Tomislav Kašljević i ove godine ponovo okuplja zvijezde sevdaha koje će 26. novembra nastupiti u Sava centru, na spektakularnom koncertu koji se tradicionalno održava u Beogradu već treći put.

Vrhunski, godinama poznati intepretatori najljepših bosanskih sevdalinki okupit će se na jednom mjestu na koncertu za koji se svih prethodnih godina tražila karta više, te su dvorane bivale pune do posljednjeg mjesta, ovogodišnje veče za dušu u beogradskom Sava centru  predvode Merima Njegomir, Hari Mata Hari, Marinko Rokvić, Marija Šestić, Enes Begović, Muhamed Mujkanović, Vesna Hadžić, Reuf Feković, Boki Milošević i Esad Kovačević.

Ove poznate pjevače će pratiti orkestar Dinka Mujanovića, a posebno i veliko iznenađenje za sve jeste i gostovanje Omladinskog hora Zenica, pod dirigentskom palicom Milenka Karovića.

„Biće to ponovno odlično veče za pamćenje“, obaćao je inicijator ove muzičke tradicije i producent koncerta Tomislav Kašljević u susret beogradskom koncertu.

„Zvijezda tjera mjeseca“, „Moj dilbere“, „Žute dunje“, „Tamburalo momče uz tamburu“, „Čudna jada od Mostara grada“, „Emina“, „Ne klepeći nanulama“, samo je nekoliko prekrasnih, veličanstvenih i vječnih sevdalinki koje će svi prisutni 26. novembra od 20:00 sati moći čuti u Sava centru u Beogradu.

Podijelite članak