BEOGRAD: Veče sevdaha u Sava centru (FOTO+VIDEO)

DSC09860

U utorak navečer u prepunom Sava centru održalo se pravo merak veče, na kojem su učestvovali poznati i najbolji interpretatori starih bosanskih sevdalinki.

Publika u prepunom Sava centru uživala je nešto više od dva sata, te pjevala zajedno sa svim gostima večeri koji su upotpunili ovo izvrsno druženje i koncert koji je već prešao u tradiciju obilježavanja.

Moj dilbere, Prođoh Bosnom, Što te nema, Višegrade grade, Čudna jada od Mostara grada, Ne klepeći nanulama, samo su neke od vječnih pjesama u kojima je beogradska publika mogla da uživa u Večeri sevdaha i uz koje je mogla da pjeva zajedno sa gostima te večeri.

Merima Njegomir, Hari Varešanović, Marija Šestić, Marinko Rokvić, Enes Begović, Vesna Hadžić, Muhamed Mujkanović, Reuf Feković, Boki Milošević, Esad Kovačević izvodili su više od dva sata neprolazne bosanske sevdalinke, uz koje je publika i pjevala, ali ponajviše uživala, a prekrasnu pratnju  imala su od strane orkestra Dinka Mujanovića.

Ono što je najvažnije naglasiti jeste da se Beogradu predstavio i Omladinski hor iz Zenice, koji je već godinama neizostavan gost ovakvih koncerata, te su još prošle godine zabilježili svoje nastupe u Lisinjskom u Zagrebu na koncertu „Veče sevdaha“.
Ajdin Huskić, mladi i perspektivni solista Omladinskog hora izveo je u Sava centru sevdalinku „Mostarski dućani“, u pratnji Omladinskog hora, a u toku večeri Zeničani su pratili i ostale vrhunske interpretatore sevdalinki uz dirigentsku palicu profesora Milenka Karovića.

Dodat ćemo da se hor iz Zenice odmarao u resotranu gdje se prave domaće pite, čiji je vlasnik Zeničanin Fofa, koji je ugostio ove mlade ljudi i pružio im ugođaj „kao kod kuće“.

Kako je izgledala atmosfera u Sava centru pred nastup i za vrijeme nastupa pogledajte u fotogaleriji.

[flagallery gid=108] 

Video: Agencija Anadolija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE