Beograđanka otišla u Novi Pazar pa pobijesnila zbog konobara: “Za njih, to nije Srbija”

Beograđanka otišla u Novi Pazar pa pobijesnila zbog konobara: “Za njih, to nije Srbija”

Jedna Beograđanka priznala je da je ostala i više nego iznervirana ponašanjem konobara iz Novog Pazara, onda kada je nedavno bila u posjeti ovom gradu.

Kako je na svom Iks profilu “Introvertna” napisala, navodno, zbog odgovora koji je dobila, kada je konobara u kafiću upitala koliko će je koštati taksi do određene destinacije, prijatelji su morali da je smiruju, a konobar joj se kasnije morao izvinjavati.

“Jučer sjedim u Novom Pazaru, pijem kafu i bivam dobra hrišćanka. Pitam konobara, koliko bi nam uzeo taksista da nas odveze i vrati do određene destinacije i on odgovara: ‘Pošto ste stranci, odrat će vas’.

Stranci??? Stranci??? Ja sam u Srbiji, ovo je moja država, ovo je moja zemlja! Odijlepila sam.

Rekoh, ‘kako to misliš stranci? Ovo je Srbija, ovo je, bre, moja zemlja!’. Poče da se vadi, ja počeh da vičem, uspeše nekako da me smire”, napisala je iznervirana Beograđanka.

“Svašta bih mu rekla”

Njena objava izazvala je veliku pažnju na internetu. Dok su jedni stali na njenu stranu i smatrali da su riječi konobara bile i više nego nepotrebne, drugi su ipak pokušavali da ga opravdaju, smatrajući da svojom rečenicom nije mislio ništa loše.

“Pa u Pazaru uvijek kažu ‘tamo u Srbiji’, kao da smo dvije zemlje”, “Uh, ja bih mu u tom slučaju svašta rekla”, “Ja sam se u Pazaru zatekao kada je igrala Srbija- Brazil i Saudijska Arabija – Argentina. Niko nije gledao nasu utakmicu, svi su urlali kada su Arapi dobili Argentinu. Tada sam video da tamo, za njih, to nije Srbija”, “Nadam se da nije mislio to što mislimo da jeste”, glasili su komentari onih koji su stali na njenu stranu.

“Ne drami”

Ipak, bilo je više komentara onih korisnika koji su smatrali da je konobar mislio da je “stranac” u gradu.

“Ne drami! Misli na to da ste sa strane, a ne iz inostranstva”, “Tako su meni rekli za taksi kad sam došla u Beograd, kad su čuli moj naglasak”, “Stranac si u lokalnoj sredini… ne piješ kavu svaki dan tu”, “Nije tačno. Ljudi u Novom Pazaru su uvijek gostoprimljivi. I jedini koji bi vas negdje odvezli za džaba, nahranili besplatno i dali vam smještaj besplatno i pomogli bi uvijek svakome”, pisali su oni.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE