Berektom nove džamije u Zavidovićima grade se još dvije džamije u BiH

Kao što smo ranije pisali, u zavidovićkom naselju Stipovići, u džematu Donji Gostović, svečano otvorena nova džamija koja je dio kompleksa islamskog centra.

Zanimljivu priču je prenio Preporod danas, a u kojoj se navodi da će beretkom izgradnje ove džamije biti izgrađene još dvije džamije u Bosni i Hercegovini.

Naime, izgradnju su najvećim dijelom finansirali vakifi iz Kuvajta putem Vakufske direkcije Islamske zajednice koja je ostvarila kontakt s kuvajtskom organizacijom En Nedžat.

Naime, kada su vakifi došli na lokaciju gdje će se graditi džamija, džematlijke su iznijele halvu gostima. Na mjestu današnje džamije bila je livada do koje nije bilo ni pristupnog mosta koji je danas izgrađen. Kada se u Kuvajtu proširila priča o izgradnji ove džamije mnogi su se uključili, a onda se pojavila žena Ummu Mubarek koja je kazala: “Želim u potpunosti finansirati projekat, a to što ste skupili za ovu džamiju usmjerite na drugo mjesto”.

Zahvaljujući bereketu ove džamije, ostatkom novca koji je skupljen za nju i dodatnim prilozima izgrađena je džamija u Mostaru te se postavlja kamen-temeljac za još jednu džamiju u Čeliću.