Portal 072info

BESANE NOĆI ZA STANOVNIKE BiH: Stabilnije vrijeme tek od nedjelje

Najveća količina padavina u posljednja 24 sata registrirana je u Tuzli gdje je palo 83 litra po metru kvadratnom. U strahu od novih poplava, brojni stanovnici BiH proveli su besanu noć, čekajući da kiša prestane.

Prema prognozama meteorologa nestabilno vrijeme nas očekuje i u narednim danima.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Tuzla 83 mm, Sanski Most 46, Gradačac 42, Zenica 40, Mostar 34, Ivan Sedlo 27, Bihać 14, Livno 13, Bjelašnica i Sarajevo 12, Bugojno 5 mm.

Prema informacijama iz Banje Luke gdje je u posljednja 24 sata palo 79 litara po metru kvadratnom, veliki broj objekata je poplavio, a Gradski štab za vanredne situacije zaključio je da sve nadležne gradske komunalne službe i dio jedinica civilne zaštite budu u pripravnosti, zbog upozorenja da bi u Banjoj Luci moglo biti obilnijih padavina tokom narednog dana.

Obilne padavine će biti još danas u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje, izjavila je za Radiosarajevo.ba meteorologinja Ismira Ahmović.

Poslijepodne u Hercegovini bi moglo biti pljuskova. Kiše će biti i u narednim danima, ali nešto slabijeg intenziteta. Stabilnije vrijeme tek u nedjelju iako se i tada očekuje slabija kišica, naglasila je Ahmović.

Fotografije i stanje sa poplavljenih područja možete slati na našu Facebook stranicu ili e-mail: redakcija@072info.com

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak