Portal 072info

Beskućnik će dobiti 250 000 dolara, jer je predao torbu punu novca (VIDEO)

news_photo_897f24e2dd84edd75d093588dd89483c

Beskućnik, pod imenom Glen James, je postao izuzetno poznat jer je prije nekoliko dana  policiji u Bostonu predao ruksak sa 41.900 američkih dolara, te tako je dirnuo mnoga srca u SAD-u, a ipak poštenje ugleda ljepotu, te mu je jedan Amerikanac odlučio konkretno pomoći. 

Ethan Whittington počeo je za njega prikupljati donacije stranici Gofundme.com, a već za 24 sata prikupio je dvostruki iznos od onog koji je vratio policiji i koji je našao. Trenutno je na računu raspoloženo 98.480 dolara, a krajnji cilj je skupiti 250.000 dolara. 

Hiljade i hiljade ljudi vrlo malim su prilozima su skupile fascinantan iznos, a “dobrom Samaritancu” Glenu Jamesu, bostonska policija se zahvalila na posebnoj svečanosti, te mu pripremaju ovu pomoć. 

„Samo smo se htjeli zahvaliti gospodinu Jamesu za ono što je napravio. Zaista se možemo diviti njegovu poštenju i odati mu počast“, naglasio je Edward Davis iz policije grada Bostona. 

James je cijelu torbu s novcem i dokumentima vratio policiji koja je ubrzo pronašla vlasnika, i to kineskog državljanina. U ovom slučaju Glena Jamesa zaista vrijedi stara dobra izreka “Poštenje se isplati”.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box