Beskućnik ne prestaje dobivati ponude za posao nakon genijalnog poteza na ulici

Beskućnik ne prestaje dobivati ponude za posao nakon genijalnog poteza na ulici

Mladić koji se preselio u Kaliforniju sa snovima o pronalasku posla završio je kao beskućnik, pa je odlučio dijeliti biografiju na ulici, a sad dobiva ponude sa svih strana.

David Casares ima diplomu Univerziteta A&M u Teksasu, a radio je kao web dizajner u Austinu prije nego je krenuo u ostvarivanje svog američkog sna. 26-godišnjak je stigao u Bay prošlog septembra, naoružan diplomom, tri godine iskustva u razvoju softvera, nekoliko mjesečnih plaća i snom da pokrene startup, prenosi Index.

No podcijenio je troškove življenja i mogućnost nalaska posla. Živio je u kombiju dok ga je mogao otplaćivati, no u junu je ostao i bez njega te otad spava u parku. “Moram sad napraviti nešto ludo”, rekao je.

– Beskućnik. Gladan za uspjehom. Uzmite biografiju – piše na plakatu koji je nosio ulicama Silicijske doline. Uočila ga je jedna vozačica te o njemu objavila post na Twitteru, koji je vrlo brzo postao viralan, a on je ubrzo počeo dobivati pozive.

– Znao sam da će završiti na društvenim mrežama, no nisam očekivao da će ovako eksplodirati. Zaista ne želim uzimati novac nego sam samo htio priliku za posao – kaže Cesares kojeg je na razgovor zvao čak i Google.

(Hayat/foto:Twitter)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica