Bešlagić poručio Schmidtu: Imate platu 25.000 eura i pukli ste nakon 6 mjeseci. Kako je nama?

Podijelite vijest

Enis Bešlagić, bh. glumac na svom zvaničnom Facebook profilu putem videa poslao jasnu poruku visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu. 

Naime, Bešlagić se snimio ispred zgrade OHR u Sarajevu te kazao da je Vrijeme da se nametnu zakoni onakvi kakvi su u Evropi.

“Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gdje vi imate finu platu 25.000 eura, pa ne vidim razlog zašto ćete vi onda da reagujete, da puknete i izgubite živce nakon šest mjeseci. Smiješno je gledati da neko iz Međunarodne zajednice sa tolikom platom pukne. Pa šta bi trebali raditi naši građani koji jedva preživljavaju?! Znate zašto? Zato što vi međunarodna zajednica puštate ovo. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plate. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da ne možemo se družiti”, rekao je Bešlagić.

ČITAJ JOŠ:  Plenković: Nije još ništa gotovo, do Šmita je da li će nametnuti Izborni zakon

Dodao je kako su nam omogućili sve da odrastamo u nacionalnom torovima. 

“Naše granice su užasne. Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena sa mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani. Ako želite da budemo dio Evrope, a ako ne, pustite nas molim vas. Ne možemo ni vas gledati. Hajte i vi kući, ionako ništa nećete napraviti”, poručio mu je bh. poznati glumac.

ČITAJ JOŠ:  Schmidt: Dozvoliti mladima da više učestvuju u donošenju političkih odluka

Podijelite vijest