Besplatne knjige za osnovce od prvog do četvrtog razreda

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na 15. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, koja je održana danas, upućena je inicijativa kojom se od Općine Ilidža traži da izdvoji sredstva kako bi se učenicima od prvog do četvrtog razreda ilidžanskih osnovnih škola osigurali besplatni udžbenici za narednu školsku godinu.

Sama po sebi, inicijativa koju je podnio vijećnik Tarik Ćenanović (Narod i Pravda) nametnula se kao posve logična nakon najnovije odluke Vlade Kantona Sarajevo o besplatnim udžbenicima za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda.

ČITAJ JOŠ:  Muftija Hasanović o talibanima: "Šerijat nije problem, već njegovo tumačenje"

“Iako iziskuje određene promjene, potrudit ćemo se da se kroz raspodjele u Budžetu Općine Ilidže za 2022. godinu ova kvalitetna inicijativa i realizuje. Ovom inicijativom jasno pokazujemo naše opredjeljenje da ulažemo u obrazovanje najmlađih članova naše zajednice, u našu budućnost i da podrška mladima iz ‘Našeg plana za Ilidžu 2020. – 2024.’ nije mrtvo slovo na papiru”, rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

Muzur je istakao da Općina Ilidža na ovaj način nastoji, barem jednim dijelom, ublažiti roditeljske brige kada je riječ o obrazovanju djece, a nada se da će i drugi pratiti ovaj odlučan potez Općine Ilidža.

ČITAJ JOŠ:  Posjeta butiku polovne robe: "Second-hand" postao top trend

Klix

GODISNJICA
MARKETING