Portal 072info

Bevanda: BiH zadužena 11,69 milijardi KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stanje javne zaduženosti Bosne i Hercegovine iznosi 11,69 milijardi konvertibilnih maraka (KM), kazao je ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

 por1

Bevanda je danas govorio tokom prve zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj poslanici i delegati postavljaju pitanja Savjetu ministara BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pitanja o stanju javne zaduženosti zemlje te pozicije BiH prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) postavio je delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Martin Raguž.

“Ukupna zaduženost BiH zaključno sa 30. junom iznosi 11,69 milijardi maraka. Ministarstvo redovno dostavlja podatke o stanju javne zaduženosti. Nakon završetka posjete misije MMF-a, koji je u sada u posjeti BiH, vidjet ćemo gdje je BiH u svemu tome i imat ćemo odgovore nakon toga”, kazao je Bevanda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Raguž je istakao kako je “zadovoljan odgovorom” te kako su iznijeti “alarmantni podaci”.

“Treba biti obazriv prilikom zaduživanja i donijeti zakonski okvir. Vrijeme je da se takvi koraci pokrenu jer se dug može vraćati na tri načina. Da li ćemo izabrati da zadužimo naredne generacije? Sve pozivam da ovo pitanje zakonskog regulisanja preuzmemo kao odgovornost da nam se ne bi desilo, kako piše u jednoj pjesmu: ‘Pošto ne mislimo na buduće generacije, one nas nikad neće zaboraviti’”, zaključio je Raguž.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME