Bez dlake na jeziku: Amel Tuka žestoko odgovorio kritičarima

8af794c2672030afa09929a56a504338
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvajač srebrene i bronzane medalje sa svjetskih prvenstava u Dohi i Pekingu, nedavno je izborio finale Dijamantske lige.

No, Tuka nije bio zadovoljan pojedinim komentarima u bh. javnosti, i bez dlake na jeziku, žestoko je odgovorio kritičarima.

– Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige.

Za one koji ne znaju, to je moje prvo Dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao.

Ne mogu reći da me nije zaboljelo kada sam pročitao: “Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti”! Jeste, zaboljelo me, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista.

Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko “tek šesti” ili “tek sedmi”… I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu… Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel – napisao je Tuka na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=384367819713967&set=a.208509803966437&type=3

Tuka je na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio šesto mjesto, a stotinke sekunde dijelile su ga od najboljeg rezultata BiH ikada na OI.