Portal 072info

BEZ DUŽIH ZASTOJA Frekvencija vozila u BiH slabijeg intenziteta

Povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u Bosni i Hercegovini. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je slabijeg intenziteta. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja manifestacije “506 Dani Ajvatovice” zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, dok će potpuna obustava saobraćaja danas od 16 do 17 sati, biti u Donjem Vakufu (raskrsnica ulica 14. septembar i 770 Sbbr). 

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 12 do 15 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnoj cesti R-460 Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo dionice: Priboj-Simin Han, Tuzla-Srebrenik, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most, saopćeno je iz BIHAMK-a.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI 

M-1.8
Orašje-Lončari, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.
Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4 
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
M-4.2 
Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci).  Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  
Gromiljak-Busovača, u sklopu redovnog održavanja izvode se radovi na asfaltiranju. Saobraća se sporije, uz moguće kraće obustave.
Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-15
Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16 
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Olovo-Srednje, u toku su radovi na sanaciji škarpe, saobraća se jednom trakom, uz moguće obustave do 15 minuta.

REGIONALNI PUTEVI
R-435 Nevesinje-Berkovići – u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača – zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
-Zbog realizacije samita Brdo-Brioni, večeras do 19 sati, obustavljen je saobraćaj u ulici Zelenih beretki (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Despićeva).
– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
– Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici  dr Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.
-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Mandrina (od raskrsnice sa ulicom Ašikovac do raskrsnice sa ulicom Kartal Donji). 
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Džemala Bijedića, Crni vrh, Jarčedoli i Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

Podijelite članak