Bez električne energije naselja u Sarajevskom, Tuzlanskom i Zeničko–dobojskom kantonu

Podijelite vijest

Na području Sarajevskog kantona u Općini Novi Grad uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, bez snabdijevanja električnom energijom je oko 2.500 kupaca.

Bez napajanja su dijelovi naselja Reljevo, Rajlovac, Bojnik, Ahatovići, Tjepovački put, Paljevo, Rječica i Dobroševići.

Na području Ilidže, bez električne energije su dijelovi naselja Osijek, Otes, Hendekuša, Vlakovo, Gladno polje sa oko 1000 kupaca.

U Vogošći, bez snabdijevanja električnom energijom su sve transformatorske stanice u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća, koje napajaju poslovne objekte, te transformatorske stanice Polet, Unis Pretis 1,2 i3, Ferplast, Liva energy i Penny, kao i naselja Ljubina i Radića potok sa oko 120 kupaca.

Na području Tuzlanskog kantona uslijed obilnih padavina bez snabdijevanja električnom energijom su naselja na području općina Kladanj i Banovići.

U Općini Kladanj bez napajanju su naselja Dubrava i Novo naselje – Luka. Zbog prodiranja vode u trafo stanicu ¨Kamenolom¨, isključen je dalekovod ¨Sedam vrela¨ te su bez napajanja električnom energijom naselja Tarevo, Čitluk, Novo naselje, Crijevčići i izvorište pitke vode Sedam vrela.

U Općini Banovići, klizište je odnijelo stub dalekovoda ¨Banovići Grad – Tulovići¨ tako da su trenutno bez napajanja električnom energijom naselja Draganja, Mecići i Delići. Zbog vode koja se izlila u blizini trafo stanice ¨Bukinje¨ u Tuzli, TS je pod stalnim nadzorom, a zaposlenici crpe vodu iz kanala.

Na području Olova u Zeničko – dobojskom kantonu zbog poplava je isključen dio dalekovoda ¨Olovo grad¨ zbog čega je bez napajanja 453 potrošača.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe od jučer su raspoređene na otklanjanju kvarova, ali se situacija konstantno mijenja. Kvarovi se otklanjaju, ali se i evidentiraju novi.

Na području Unsko-sanskog i Hercegovačko neretvanskog kantona snabdijevanje električnom energijom je stabilno.