Bez imalo stida: Andrea Dorić u 20 sekundi objasnila kako do duple funkcije preko stranke

Podijelite vijest

Možda do sada niste čuli za Andreu Dorić, mladu političarku iz Banje Luke, poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, njen dosadašnji politički put i plivanje u međustranačkim vodama itekako privlači pažnju kao primjer društva u kojem je stranka sve.

Dorić je izabrana za poslanicu u Narodnoj skupštini entiteta RS kao članica Socijalističke partije. Ipak, nakon što se ta stranka podijelila na dvije stranke, ona se priklonila stranci koju je osnovao Goran Selak (Socijalistička partija Srpske).

ČITAJ JOŠ:  Bh. učitelji pisali Ministarstvu: Đaci su opterećeni viškom časova

Ta stranka je bila u dio vladajuće koalicije u RS-u, a zbog toga je Dorić dobila funkciju direktorice u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci. To se dogodilo prošle godine. Ipak, Selak je nakon kratkog vremena napustio vladajuću koaliciju u RS-u pa je i Dorić ubrzo smijenjena.

Međutim, da joj je funkcija, bilo kakva itekako draga dokazala je veoma brzo. Odlučila je promijeniti dres i vratiti se u političko krilo Petra Đokića, odnosno u Socijalističku partiju. Taj potez joj je otvorio vrata pa je u julu ove godine imenovana za izvršnu direktoricu Puteva Republike Srpske.

ČITAJ JOŠ:  Bh. učitelji pisali Ministarstvu: Đaci su opterećeni viškom časova

Međutim, Dorić je željela dodatne funkcije. U kratkom periodu imenovana je i u Upravni odbor Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF). Ona je odlukom Vlade RS-a imenovana na mandat od pet godina, objavio je Capital.

U izjavi za Una TV Dorić je pokušala objasniti put do tih funkcija.

“Ja sam delegirana na funkciju izvršnog direktora Puteva RS-a ispred svoje političke partije i naravno to je prihvaćeno. S druge strane imala sam i konkurs u APIF-u i tu je trebala podrška partije i to se desilo i tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, kazala je Dorić.

ČITAJ JOŠ:  Bh. učitelji pisali Ministarstvu: Đaci su opterećeni viškom časova

Ovo je možda najkraći i najdirektniji iskaz o tome kako suštinski funkcioniše sistem imenovanja na javne funkcije.

Ovo je komentirao i osudio čak i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska), koalicioni partner Đokićeve Socijalističke partije.

Klix


Podijelite vijest