Bez obzira na sve, mi volimo te – NK ČELIK

Celik

Polako ali sigurno nova nogometna sezona stiže na naše stadione, među naše klubove. Polako ali sigurno zagazit ćemo još jednu veliku šansu, koja će se zasigurno ostvariti, koja će zasigurno biti naša i gdje je svi mi našim bodrenjem, navijanjem i velikom ljubavlju nećemo tek tako lako baciti.

Čelik, klub o kojem se nema puno šta govoriti, niti imamo namjeru da pišemo, kada je osnovan i ko ga je osnovao i na koji način?! To treba svaki Zeničanin da zna, to treba svaka Zeničanka da zna, ali i onaj istinski pravi stanovnik Zenice, pravi i istinski ljubitelj fudbala i Čelikove igre.

Za nešto više od deset dana započet će nove utakmice, nove pobjede i mnoštvo njih, novo 01. kolo BH Telecom Premijer lige BiH, ali nadamo se minimalnom broju poraza. Bodrit ćemo Čelik kako smo to radili i prethodnih godina, bodrit ćemo naše momke, kako staru ekipu koja ostaje u Čeliku, tako i nove igrače koji će ponosno uzdignute glave potrčati na zelenu površinu hrama, centra i vatre fubala, na stadion Bilino Polje.

Nije Čelik mala stvar za grad Zenicu, nije to samo jedan klasični fudbalski klub koji mora da igra utakmice koje predstoje zbog čistog opstanka. Čelik je ljubav, Čelik je nada grada, Čelik je oličije Zenice. Ali, ovo ne shvataju mnogi jer ga ne vole srcem. Čelik se voli i kad je na dnu, Čelik se poštuje i prati i kad gubi, a uz Čelik se stane i onda kad se pobjede smiješe. Ne budite dvolični, ne tražite dlaku u jajetu, dlaku koje nema, pokažite ljubav prema svom klubu.

Robijaši, sinovi Čelika, ostanite ono što ste i do sada bili, ono što ste pokazali na svim stadionima u Bosni i Hercegovini, ono što ste pokazali na Koševu, na Otoci, ono što ste pokazali na sjeveru i jugu naše zemlje, na istoku i zapadu, pokažite svima kako se voli jedan klub, pokažite svijetu kako se krv daje za svoj klub, kako se navija za svoj klub, i ništa više.

To je samo jedna skupina ljudi koji srcem vole svoj klub, koji stoje uz njega rame uz rame i kada se pada i kada se ustaje. Prošli su sve zajedno, i dobrog i lošeg. Hvala im!

Tata Čelika, Zeničani ga tako voli nazvati, šef stručnog štaba Vlado Jagodić, osoba koja je u prošloj sezoni Čelik digla na zavidan nivoa, gdje je Čelik uspio da pokaže maksimalan trud, maksimalnu igru i najbolje stvari koje posjeduje. O Čeliku se zaista mnogo pričalo. Čelik je odjednom svako zavolio. I neka je i treba. Ali neka sada ta ljubav traje vječno, neka se utvrdi za kojim klubom se gine, kao svaki Robijaš.

Crno-crvena boja će zauvijek ostati u Uzavrelom gradu, u Čeliku, u srcu svakog stanovnika Zenice, ove boje se neće nikad promijeniti u ovom gradu, niti u navijačima s poznatog juga Bilinog Polja.

Zato, Čelik uvijek igraj igraj i za nas pobjedi, zato Čelik ne daj da te poraze, idi srcem na teren, idi dušom za svoj grad, za svoje navijače, za ove dvije boje, idi za ljubav kluba. A mi, tvoji vjerni navijači, sinovi tvoji, ostat ćemo uz tebe, ostat ćemo uz tvoje ljude i uz Kajkuta i uz Lakičevića, i uz Mešanovića i uz Stajića. Isto ćemo bodriti i Duvnjaka i mladog Popovića i Bajraktarevića i Baraća, jer su zaslužili to.

Podržavat ćemo Dedića, Nestorovića, Burekovića, Jakupovića, Mišića, Huseinspahića, kapitena i vođu našeg tima Horića, kao i Jusića, Jaganjca. A ono najvažnije je i to da ćemo čuvati mrežu našem trojcu Adiloviću, Hinoviću i Nurkoviću.

I na kraju stat ćemo rame uz rame sa tatom Čelika, sa krivcem za prošlosezonski uspjeh zajedno s Vladom Jagodićem i bodrit ćemo i njega sa tribina, njegov svaki potez i njegovu odluku.

Igraj Čelik za svoje ljude, igraj Čelik za nas. Vrati nama sreću u grad, kad ova surova politika razdire diljem zemlje sve što dotakne, ti se ne upliči u to.

Sretno ti, sretno tvojim igračima, sretno svakom protivniku koji dođe na Bilino Polje i vrati se kao gubitnik, sretno svakom domaćinu koji nas primi, jer će iz sopstvene kuće mahati jednom gostu, jednom Čeliku i žaliti za golovima koje su primili, ako Bog da.

Čelik šampion!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE