Portal 072info

Bez svakodnevnih vježbi operacija je uzaludna

Petogodišnjem Afanu Selimoviću iz Visokog, koji se od rođenja susreo s nizom zdravstvenih problema, ponovo treba pomoć dobrih ljudi.

Nakon uspješne operacije nogu u Zagrebu, koja mu je omogućila da po prvi put osjeti tlo pod nogama i da sjedi, Afanu su neophodne svakodnevne vježbe kako sve ne bi bilo uzalud. Nažalost, njegova majka Edina nije u prilici da ih plaća, te je apelovala za pomoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Ne mogu više priuštiti vježbe, a moraju se raditi svaki dan jer u protivnom operacija gubi svrhu. On mora svaki dan u banju u Fojnici na vježbe. Zdravstveno to ne pokriva. Daju dvije sedmice ležanja u bolnici i jednom godišnje Fojnicu, a on mora svaki dan biti pokriven vježbama. Jedan dan vježbi košta 30 KM. Ja ne radim i nemam odakle da ih plaćam – na rubu suza danas nam je kazala samohrana majka Edina.

Za pomoć Afanu u funkciji je humanitarni telefon 090/291-007. Broj računa u Raiffeisen banci je 1610550000000032. Podsjetimo, Afan je rođen u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri mjeseca. Dobio je četvrti stepen krvarenja mozga te je operisan. Preživio je moždani udar i desna strana mu se oduzela. Dijagnosticirani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME