Portal 072info

Bezbjednosna situacija u ZDK zadovoljavajuća

Protekla godina sa bezbjednosnog aspekta može se ocijeniti kao zadovoljavajuća, ustvrdio je Semir Šut, policijski komesar MUP-a Zeničko dobojskog kantona na današnjem tradicionalnom prednovogodišnjem susretu sa novinarima.

-Podaci za prvih 11 mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine, govore da je došlo do smanjenja broja krivičnih djela, smanjenja prekršaja javnog reda i mira, te smanjenja stope smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama, kazao je komesar Šut.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Ove godine evidentirano je 920 teških krađa, što je znatno manje u odnosu na prošlogodišnjih 1.212.

Broj ukradenih vozila takođe je manji ove u odnosu na prošlu godinu. U kantonalnom MUP-u su izrazili zadovoljstvo efektima kampanje pod nazivom „Znanjem protiv droge“, realizovanoj u školama na području Kantona kojom je bilo obuhvaćeno 21.580 učenika. Ministar MUP-a Rifat Delić ocijenio je 2014. godinu kao veoma tešku,sa vanrednim događajima, u kojima je policija pokazala visoki stepen profesionalizma.

Komesar Šut i ministar Delić izrazili su zahvalnost predstavnicima medija na korektnoj saradnji uz želje da se i unaprijedi.

MUP ZDK je sačinio Akcioni plan djelovanja u narednoj 2015. godini, pri čemu su prioriteti smanjenje broja krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, te smanjenje broja saobraćajnih nesreća.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rtvze.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME