Bh. bolnica traži kredit od pet miliona da plati dug

55 2

Rukovodstvo bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina odlučilo je da se kod banaka zaduži za više od pet miliona maraka, a kao obezbjeđenje vraćanja kredita nude garancije Vlade Republike Srpske, saznaje portal CAPITAL

Već četiri dana, od kada je raspisan tender, bijeljinska Bolnica je u potrazi za komercijalnim bankama koje će joj dati neophodan novac.

Kredit od pet miliona

Bolnica traži kredit od pet miliona, s maksimalnom fiksnom kamatom od 3,9 posto godišnje i naknadom za obradu kredita do jedan posto iznosa odobrenog novca.

– Kamata koju ponuđač navede neće se mijenjati u toku izvršenja ugovora, osim u slučaju promjene kursa Eura, prema kursu Centralne banke BiH – definisali su u tenderu.

Raspisani tender
Raspisani tender

Za sve te troškove kredita su spremni da plate 1,1 milion maraka.

Plan je da kredit vraćaju deset godina, sa grejs periodom od jedne godine. Bankama nude garanciju Vlade Republike Srpske.

Zadužuju se zbog dugova koje imaju

 U bijeljinskoj bolnici navode da se zadužuju zbog dugova koje imaju.

– Namjena kreditnih sredstava je održavanje tekućeg nesmetanog obavljanja poslova Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina, odnosno izmirenje prenesenih obaveza prema dobavljačima, zaposlenim radnicima i saradnicima – naveli su u Bolnici.

Spremni su bankama da stave na raspolaganje svu finansijsku dokumentaciju, na pismeni zahtjev.

Za nabavku usluga kreditnog zadužena predviđena je e-aukcija, a kriterijum koji se koristi za dodjelu ugovora je najniža cijena. Zainteresovane banke ponude mogu da predaju do 22. marta ove godine.

Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina samo prema prema Poreskoj upravi RS ima dug veći od 17,6 miliona maraka.

Prethodni članakSAZNAJEMO: Nakon 13 godina smijenjen Admir Gazić, ko je sljedeći? 
Sljedeći članakInfluenserka glumi djevojku usamljenim momcima za Dan zaljubljenih