Bh. dizajnerica komentirala stajlinge političara: Ko nosi “tuđe odijelo”, a koga oblači supruga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predugi rukavi, prevelik sako, neusklađene boje kravate i košulje, cipele koje “vrište“, nerijetko su modni stilisti na ovaj način komentirali stajlinge većine bosanskohercegovačkih političara.

Iako „zarađuju“ dobre pare, to se na većini njih – čast izuzecima – baš i ne primjećuje.

Izgleda tmurnije

O načinu oblačenja političara koji su najaktivniji na bh. sceni za „Avaz“ je govorila Belma Hukeljić, dizajnerica poznatog brenda “Belma Design”, čije su modele nosile velike regionalne zvijezde.

Ona je komentirala nasumične fotografije Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH, Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva, Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH, i bračnog para Izetbegović Sebije i Bakira.

Konaković, prema njenom mišljenju, može “mnogo bolje”. Dodala je da je jasno da su odijela „dres kod“, ali da to može i drugačije izgledati.

– Nikoga ne vidim, naprimjer, u nekom bordo odijelu, koje je klasika, a nije pretjerano, no drugačije je. Dodatak kao što je dobar muški šal preko sakoa ili kaputa slabo ko preferira, dobar sat koji će “podići” cijelu kombinaciju i slično. Čini se da mnogi ne vode računa o tome, pa tako i Konaković u ovom izdanju izgleda još tmurnije – istakla je Hukeljić.

Elmedin Konaković - Avaz
Elmedin Konaković. Screenshot

Nije zadovoljna ni izdanjem Benjamine Karić.

– Ona je generalno modno osviještena, ali djeluje kao da nije neko ko je formirao svoj stil, nosi sve i svašta. Ovo izdanje je promašaj za jednu gradonačelnicu. Haljina s fotografije dobra je za sve osim za javno pojavljivanje jedne gradonačelnice. Tamna čipka na svijetloj podlozi, izražena u toj mjeri, uz sve to puštena kosa, nije skladno. Sve bi bilo dobro da je krenula u izlazak – rekla je poznata dizajnerica.

Benjamina Karić - Avaz
Benjamina Karić. Screenshot

Lijepa kombinacija

Za direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović smatra da se zna lijepo obući te da je uglavnom to dobro ukombinirano. Osvrnula se i na Bakira Izetbegovića, za kojeg kaže da se vidi da ga, vjerovatno, supruga oblači, pa zato i jesu usklađeni.

Bakir i Sebija Izetbegović - Avaz
Bakir i Sebija Izetbegović. Screenshot

Komentirala je i stajling člana Predsjedništva BiH.

– Denis Bećirović može izgledati mnogo bolje uz malo rada na izgledu. Konkretno, u ovom izdanju izgleda kao da nosi tuđe odijelo. Preširoka ramena i dužina sakoa čine ga starijim – navela je Hukeljić.

Denis Bećirović - Avaz
Denis Bećirović. Screenshot

Prva asocijacija kod političara su odijela, no već su prilično dosadna jer se niko od naših političara ne usuđuje to nositi na malo drugačiji način, rekla je dizajnerica Hukeljić. 

Avaz