Portal 072info

Bh. državljani u Kataru “nemaju problema”: Sve je normalno, osim gužvi u marketima?

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, povodom situacije u državi Katar i bh. državljana u toj zemlji, izjavio je Feni da nema informacija o ugrožavanju njihove sigurnosti, niti evetualnim problemima.

U ovom trenutku, naglasio je, ne treba praviti nikakvu paniku, niti dramatizaciju posljednjih događaja u Kataru.

Šef bh.diplomatije je potvrdio da je prije nekoliko trenutaka razgovarao s ambasador Bosne i Hercegovine u državi Katar Tarikom Sadovićem te da je dobio informaciju da nekih značajnijih problema u svakodnevnom životu građana u državi Katar nema, osim pojačane kupovine svakodnevnih namirnica i druge robe u tamošnjim marketima.

– Stoga nema potrebe ni za kakvu paniku, naglasio je Crnadak.

Potvrdio je da će, nakon konsulatacija u Predsjedništvu BiH biti definiran jasan stav kako će se BiH u političkom smislu postaviti prema novonastaloj situaciji kada je u pitanju Katar i posljednjim dešavanjima do kojih je došlo u veoma kratkom periodu.

– Najvažnije je da se ne vuku nikakvi ishitreni potezi i ne unosi panika, posebno zbog bh. državaljana u Kataru i da sve posmatramo smireno, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Feni.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati te Egipat prekinuli su odnose s Katarom optužujući ga da „podržava terorizam”.

 

fokus.ba

Podijelite članak