Portal 072info

BH Fanaticosi traže Barbareza sa selektora Zmajeva: Možda nema iskustvo, ali ima srce!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je “na konopcima”, bivši selektor je uspio od jednog respektabilnog tima,  u vrijeme kada smo imali priliku da još više ojačamo svoj status u svjetskom fudbalu, da napravi boksera kojem već u četvrtoj rundi slute kraj – ovo se, između ostalog, navodi u saopćenju koje su BH Fanaticosi objavili na svojoj internet stranici u srijedu poslije podne, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Najvjernija navijačka skupina Nogometne selekcije BiH za novog trenera Zmajeva traži Sergeja Barbareza, nogometnog stručnjaka i bivšeg reprezentativca BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Navode kako je njegov manjak iskustva kao selektora sada najmanje bitan. Reprezentaciji, poručuju, ne treba neko ko će im nacrtati najbolju korner-varijantu ili ko će im “izmisliti” neki novi super-sistem.

– Zmajevima treba neko ko će im biti poput vitaminske injekcije, neko ko će ih pogledati u oči, ohrabriti ih i dati im do znanja da se za taj grb i dres igra i srcem i glavom u istoj mjeri i da više nema kalkulisanja, samo pobjede i bodovi dolaze u obzir! – poručili su BH Fanaticosi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dva boda nakon četiri kola, smatra ova navijačka skupina, i to grupi u kojoj je BiH bils nosioc je rasplet kakav niko od navijača nije priželjkivao. BiH je dovedena u situaciju da mora dobiti najmanje pet od preostalih šest utakmica, a da se Zmajevima moraju „poklopiti“ i ostali rezultati.

U ovom trenutku, po njihovom mišljenju, najbolje rješenje za novog selektora reprezentacije je Barbarez, čovjek, koji kako navodi ova skupina navijača, ima dovoljno harizme, hrabrosti i drskosti da stane na čelo obezglavljenog tima i da iz igrača izvuče maksimum baš kao što je to činio godinama sa kapitenskom trakom oko ruke, navode BH Fanaticosi, prenosi NAP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME