Bh. firma povećava proizvodnju i traži 50 radnika

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Tomislav Primorac posjetili su proizvodne pogone i upravu tvrtke DITRX d.o.o Mostar u Slobodnoj carinskoj zoni u Rodoču.

Gradonačelnik Kordić naglasio je kako je razlog posjeta želja upoznati se sa radom tvrtke i vidjeti što kao lokalna vlast mogu učiniti prema donošenju politika koje će omogućiti rast i razvoj privatnog sektora, bolje poslovno i investicijsko okruženje te osigurati dugoročnu otpornost i oporavak od jedne od najgorih kriza sa kojima se naše gospodarstvo suočilo posljednjih godina.

Rekao je da iako lokalna vlast ima ograničene ovlasti po pitanju razvoja gospodarstva, može utjecati na stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja. Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu što je osnovni zadatak lokalnih vlasti, ulaganjima u poduzetničku infrastrukturu može se jačati njihova konkurentnost i povećati zaposlenost. Da bi se poticale investicije nužno je provesti digitalizaciju uprave, pojednostaviti administrativne procese te omogućiti brzo i transparentno izdavanje građevinskih dozvola i drugih akata koji su preduvjet poduzetničkih investicija. Od iznimne važnosti za razvoj poslovanja poduzetnika orijentiranih na europsko tržište, jest uspostavljanje redovitih međunarodnih letova na Zračnoj luci Mostar.

pogoni ditrx

Direktor i vlasnik tvrtke Ivica Drežnjak zahvalio je na posjetu te upoznao gradonačelnika Kordića kako je tvrtka DITRX d.o.o sa sjedištem u Rodoču, 100 posto privatna tvrtka koja je osnovana prije 30 godina, a trenutno zapošljava više od 100 radnika, od čega trenutno sedam diplomirana inženjera strojarstva i četiri diplomirana ekonomista te još 95 radnika različitih profila.

Naglasio je činjenicu kako je tvrtka nastala kao ideja vlasnika s početnim kapitalom od hiljadu eura i jednim zaposlenikom, a trenutno raspolaže kapitalom od cca.15 milijuna eura i sve većim idejama i standardima čiji je imperativ kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca.

Prema njegovim riječima tvrtka ima oko deset tisuća metara četvornih raspoloživog prostora, 100 različitih strojeva za obradu i preradu metala, te oko 450 alata za proizvodnju u tehnologijama tlačnog lijeva aluminija, tlačnog lijeva zamka, brizganja plastike, prosijecanja lima kao i savijanja aluminijskih profila.

Partneri firme koji se ubrajaju u dugogodišnje kooperante su, između ostalih, FEAL d.o.o i “Emka Bosnia” Goražde kao i mnogobrojni partneri izvan granica Bosne i Hercegovine sa kojima uspješno posluju. 

Naglasio je kako su upravo u razgovorima s inozemnim tvrtkama o povećanju proizvodnje gorući problem sa kojim se susreću nedostatak radnika te da u ovom trenutku traže i mogu uposliti 50 novih radnika u proizvodnji.

pogoni ditrx
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE