AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Bosanskohercegovački glumac Damir Kustura obratio se putem Facebook profila direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović. Izrevoltiran gužvom ispred KUM-a gdje “pacijenti jedni drugima pušu u vrat”, poručio je Izetbegovićevoj da treba “sram da je bude”.

Poruku koju je poslao direktorici KCUS-a i svim odgovornim za ovakve situacije prenosimo u cjelosti:

– Gospođo Izetbegović i svi odgovorni, postoje li u Kantonu Sarajevo mediji putem kojih bi mogli informirati građane da primate samo “hitne slučajeve” !?? I tu obavjest ponavljati do besvjesti kao i mnoštvo drugih budalaština kojima nas opterećujete… Jeste li tako mogli spriječiti gomilanje jadnih pacijenata na dvije kapije!?? Otegli se redovi, jedni drugima pušu u vrat… Čekaju jadni ljudi – da bi im kad dođu na red bilo rečeno da primate samo hitne slučajeve, onkološke pacijente i trudnice!

Sram da vas bude! Mrcvarite ovaj jadni narod na sve moguće načine!

Majku sam jutros iz Rakovice doveo na kontrolu, hvala Bogu imam automobil pa mi je malo lakše, u redu je bila žena s bolesnim djetetom iz Tarčina, tri prijevoza promjenila, čekala u redu da bi joj rekli – nazad!!! I koliko je takvih…

Fotografiju u prilogu sam uslikao oko 08:15h kapija KUM-a, s glavne kapije se red koji je bio duplo veći od ovog razišao, ovi jadni pacijenti čekaju i ne prihvataju da budu vraćeni, a sve ih na kraju vrate! Na dušu svima koji su odgovorini za ovakve propuste! – piše Oslobođenje.