5 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

S obzirom na to da građani BiH nemaju mogućnost da se vakcinišu u matičnoj zemlji, svakodnevno putuju u Srbiju kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa.

Jedan od gradova u kojem naši državljani mogu primiti vakcinu je i Priboj u kojem je jučer zabilježena velika gužva. Uprkos gužvama, naši građani imaju lijepo iskustvo kada je riječ o vakcinaciji u Priboju, o čemu su pisalu unutar Facebook grupe “Građani BiH vakcinisani u Srbiji”.

Kako su naveli, zateklo ih je iznenađenje u vidu osvježenja i stolica koje su im pripremili dok su čekali u redu ispred ambulante.

– Završena revakcinacija Pfizerom u Priboju. Veliko hvala na organizaciji, sokovima, vodi, zaštitama od sunca. Hvala Srbiji, hvala Priboju, hvala divnim domaćinima – jedan je od komentara naših građana.

– U Priboju ispred ambulante su obezbijedili vodu, suncobran, stolove, klupe, stolice… Stvarno, na tako nešto nismo navikli –  komentar je drugog građanina BiH.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. juna da će svi građani BiH od narednog dana, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju certifikat kao i građani Srbije.