Portal 072info

Bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji Istanbul, ali i Dubai

Kada je riječ o stranim destinacijama, bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji su Istanbul, Dubai, Venecija, Milano, te Prag i Budimpešta. U agenciji Sol Azur su nam rekli da će oko 1.100 ljudi voditi za Novu godinu na 17 destinacija u svijetu.

Najatraktivnija destinacija im je bila Milano koja je rasprodana još u novembru. Novu godinu će tako u Milanu dočekati 200 bh. građana posredstvom Sol Azura, aranžman koji uključuje tri noćenja i putovanje autobusom je koštao 295 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Rasprodali smo 99 posto aranžmana. Među traženijim su bili aranžmani koji su uključivali putovanje avionom za Istanbul i Siciliju, po cijeni 650-1.000 KM, ovisno o hotelu. Također, veliki je interes bio i za ‘autobusne’ aranžmane za Veneciju, Beč-Bratislavu, Prag, Budimpeštu…”, rekao je Omar Ibrahimagić za Klix.ba.

Tražen i aranžman Madrid-Andaluzija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istanbul je bio hit ponuda i u turističkoj agenciji Golden Tours, kazala je za Klix.ba Melisa Kurbašić, menadžerica prodaje u ovoj agenciji.

“Uz aranžman za Istanbul, koji uključuje putovanje avionom i četiri noćenja, tražen je bio i aranžman Madrid-Andaluzija, gdje se također ide avionom na sedam noćenja. Kada je riječ o destinacijama na koje idemo autobusima, najtraženiji su nam Budimpešta i Prag”, kazala je naša sagovornica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ona je dodala kako Golden Tours nudi i aranžman za doček Nove godine u Dubaiju, uz specijalnu cijenu, te je navela kako je interes i za ovu destinaciju dosta dobar kod bh. građana.

Menadžerica prodaje u agenciji Relax Tours Azra Mulahmetović za Klix.ba je kazala da su u ovoj agenciji, pomalo iznenađujuće, prvo rasprodali aranžmane za Dubai.
 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktna linija iz Sarajeva za Dubai

“Vjerovatno je uzrok to što je od ove godine uvedena direktna aviolinija na relaciji Sarajevo-Dubai. Aranžman uključuje 7 noćenja u hotelu sa tri zvjezdice. Omogućili smo i rane rezervacije, te je prva cijena iznosila 1.099, a druga 1.199 KM, plus aerodromske takse koje iznose 180 eura po osobi. U Dubai ćemo voditi 60 osoba”, kazala je ona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim Dubaija, veliki interes je, standardno, bio za Istanbul, ali i Rim i Pariz.

“To su destinacije na koje idemo avionom. Za Rim također imamo direktan let iz Mostara. U Istanbul ćemo voditi do 90 ljudi, a u Pariz oko 30. Kada je riječ o Budimpešti, to je uvijek atraktivna destinacija, ide se autobusom i u aranžman su uključena dva noćenja. Cijena je 249 KM”, istakla je naša sagovornica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

klix

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME