Bh. gradom hara lopov: Lažni operater penzionerki ukrao 200 KM i zlatni nakit

Policija trake
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Sarajevu se pojavio lažni uposlenik jednog od telekomunikacionih operatera, koji pod izgovorom da vrši kontrole i popravke kablovske televizije, ustvari krade novac i vrijednosti po stanovima i kućama.

Jedan takav slučaj dogodio se 29. septembra u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

U jednoj od zgrada u ulici Nerkeza Smajlagića na meti prevaranta bila je jedna penzionerka.

Novac u ormaru

Ženi se predstavio kao radnik kablovske televizije i kazao da treba provjeriti signal.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Dječaka udario električni romobil

Ništa ne sumnjajući, žena je muškarca, koji je imao medicinsku masku na licu, pustila u stan. I dok je ona pritiskala dugmad na svom daljinskom, prema njegovim uputama, i gledala u TV, on je neopaženo otišao u drugu prostoriju i ukrao joj 200 KM i zlatni nakit.

Nesretna penzionerka novac je držala sakriven među peškirima u ormaru. Međutim, lopov je to veoma brzo otkrio, kao da je znao gdje ga je držala.

Tek po odlasku muškarca žena je otkrila da je opljačkana i pozvala je policiju.

ČITAJ JOŠ:  Zatvorenik koji se objesio u KPZ ostavio oproštajno pismo?

Sačinjena zabilješka

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za „Avaz“ da je obavljen uviđaj u stanu žene u ulici Nerkeza Smajlagića.

– U vezi s vašim upitom obavještavamo vas da su policijski službenici po zaprimljenoj prijavi intervenirali na spomenutoj adresi, o čemu je sačinjena službena zabilješka i nastavljen rad na dokumentiranju navedenog događaja – navodi se u odgovoru iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nema informacija da je lopov do danas uhvaćen, a ovaj slučaj je svojevrsno upozorenje ostalim građanima.

ČITAJ JOŠ:  Klanovi angažiraju bombaše iz BiH

Brojni građani Sarajeva su na društvenim mrežama, također, upozorili na lažnog operatera. Među njima je i jedan stariji Sarajlija, kojem su, također, ukradeni novac i zlatni nakit. Očito je da su mete ovog lopova stariji ljudi koji žive sami.

GODISNJICA
MARKETING