b 10
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 18, 2021 @ 22:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i Bosna Bank Internationala d. d., Sarajevo objavljen je Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima s područja Srednjobosanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

NER FIT

Poticajna sredstva namijenjena su za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem bolesti COVID-19.

Violeta grupa u prošloj je godini ostvarila prihod viši od 300 miliona maraka, broji blizu 1.200 zaposlenih, a više od 50 posto ukupne proizvodnje Violetinih proizvoda prodaje se van tržišta Bosne i Hercegovine, kazao je predsjednik Uprave Violete Petar Ćorluka, najavivši novu investiciju, također u proizvodnju, vrijednu gotovo dvadeset miliona eura.

Bilo kakvom novom ulaganju pristupa se sistematično, ističe Ćorluka, a u skladu s tim, kaže, detaljno se analizira što je najbolje za firmu u smislu sinergije s nekim drugim djelatnostima i slično.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U skladu s dugoročnom vizijom širenja mreže prodajnih objekata, Konzum je odnedavno započeo svoje poslovanje na području Velike Kladuše.

Prva prodavnica u ovom gradu otvorena je krajem augusta, a prije nekoliko dana otvoren je drugi prodajni objekt na adresi Ibrahima Mržljaka 94. Novootvoreni prodajni objekt prostire se na 180 kvadratnih metara površine i zapošljava šest novih zaposlenika.

LIDER