Portal 072info

Bh. košarkaš Dino Hodžić pozitivan na kokain

Dino Hodžić, bivši košarkaš sarajevskih Bosne i Sparsa, nalazi se u velikim problemima nakon što je Agencija za antidoping kontrolu BiH u njegovom uzorku pronašla nedozvoljenu supstancu.

Naime, kod ovog košarkaša pronađen je benzoylecgonin, odnosno metabolit zabranjene supstance kokain, koji je svrstan u grupu „S6. Stimulansi“, kao netipični stimulans. Ovim je utvrđeno kršenje člana 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa (Prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste).

Uzorak za analizu prikupljen je 13. februara godine u Sarajevu na košarkaškoj utakmici između Sparsa i Varda HE. Košarkaš je obavješten o pravu na analizu B uzorka, ali za sada nije poznato da li će on biti uopće obavljen, s obzirom na to da igrač razmatra tu mogućnost. Naime, kako saznajemo, Hodžić planira odustati od košarke, zbog velikih problema sa koljenom, prenosi Faktor.ba.

O ovom prekršaju obaviješten je i KSBiH, koji je nadležan za vođenje postupka i izricanje mjera za kršenje antidoping pravila, a sam igrač ne može davati nikakve izjave, jer je postupak u toku.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

vijesti.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box