Portal 072info

Bh. košarkaš Dino Hodžić pozitivan na kokain

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Dino Hodžić, bivši košarkaš sarajevskih Bosne i Sparsa, nalazi se u velikim problemima nakon što je Agencija za antidoping kontrolu BiH u njegovom uzorku pronašla nedozvoljenu supstancu.

Naime, kod ovog košarkaša pronađen je benzoylecgonin, odnosno metabolit zabranjene supstance kokain, koji je svrstan u grupu „S6. Stimulansi“, kao netipični stimulans. Ovim je utvrđeno kršenje člana 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa (Prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste).

Uzorak za analizu prikupljen je 13. februara godine u Sarajevu na košarkaškoj utakmici između Sparsa i Varda HE. Košarkaš je obavješten o pravu na analizu B uzorka, ali za sada nije poznato da li će on biti uopće obavljen, s obzirom na to da igrač razmatra tu mogućnost. Naime, kako saznajemo, Hodžić planira odustati od košarke, zbog velikih problema sa koljenom, prenosi Faktor.ba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O ovom prekršaju obaviješten je i KSBiH, koji je nadležan za vođenje postupka i izricanje mjera za kršenje antidoping pravila, a sam igrač ne može davati nikakve izjave, jer je postupak u toku.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

vijesti.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija