Portal 072info

Bh. olimpijci treniraju vrijedno: Dobro su raspoloženi, nasmijani i ponosni

Bosanskohercegovački olimpijci vrijedno treniraju i bruse svoju formu pred nastupe na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Treninzi se obavljaju pod budnim okom trenera, a na ovim Igrama bh. tim će prvi put na raspolaganju imati i svog fizioterapeuta Roberta Troianija koji je inače stalni član ekipe koja prati Amela Tuku.

– Uvijek dobro raspoloženi, nasmijani i ponosni što će predstavljati svoju državu na najvećem sportskom takmičenju, naši olimpijci obećavaju da će pružiti svoj maksimum, te da će dostojno reprezentovati Bosnu i Hercegovinu na Igrama u Riu, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Bh. teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić danas će saznati svoje protivnike u 1. kolu olimpijskog turnira.

Danas će u Rio doputovati i Predsjedništvo OK BiH, a nakon toga će uslijediti i podizanje zastave BiH u olimpjskom selu.

Svečana ceremonija otvaranja 31. ljetnih olimpijskih igara bit će obavljena u subotu u 01.00 sati po srednjoevropskom vremenu na stadionu Maracana, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Od ukupno 11 predstavnika na Igrama prve će već u subotu nastupiti streljačica Tatjana Đekanović i plivačica Amina Kajtaz.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak