Portal 072info

Bh. parlamentarci dobijaju nove tepihe da im bude ugodnije kada ponekad dođu na posao

Konstantne političke blokade i veoma rijetko održavanje sjednica državnog parlamenta zbog stranačkih prepucavanja i uslovljavanja nisu omeli službe u Parlamentarnoj skupštini BiH da zamjene tepihe u cijeloj zgradi. Parlamentarna skupština BiH prošlog mjeseca se i zvanično našla u najvećoj krizi u posljednje 22 godine, a sve zbog zastupnika SNSD-a koji odbijaju učešće u radu Predstavničkog doma PS BiH, ali i rukovodstva ovog doma.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

U Parlamentarnoj skupštini BiH još uvijek nisu konstituisana ni stalna radna tijela, odnosno parlamentarne komisije, niti je usvojen ijedan zakonski akt koji bi omogućio bolji život građanima BiH ili doveo do stvaranja boljeg političko-pravnog sistema naše zemlje.

Za to vrijeme parlamentarci redovno primaju plaće iako ne rade ništa, a od izbora je prošlo više od 10 mjeseci. Da im bude još ugodnije na račun građana pobrinule su se službe u zgradi Parlamentarne skupštine.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Naime, državni parlametnarci i službenici u zgradi Parlamentarne skupštine hodat će po novim tepisima s obzirom da se u punom jeku odvijaju radovi na zamjeni starih tepiha i staza.


Neki spratovi su već zasijali u novom ruhu, dok će u narednom periodu i ostatak zgradi dobiti osvježenje na podovima.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 16
    Shares