“BH Pošta” uzima proviziju i za telefonske račune

Većina građana i ne zna da se od 1. januara za plaćanje telefonskih računa na šalterima “BH Pošte” naplaćuje provizija i do marku i po, ovisno o visini iznosa na računu. Mnogi sugrađani koji su otišli platiti račun i kojima je na šalteru uzeta provizija kazali su nam da su neprijatno iznenađeni novim nametom na ionako plitak džep. 

Ako, uz telefon, u pošti plaćaju i ostale komunalije, troškovi provizije iznose skoro deset maraka, što znači da građani godišnje na provizije daju više od 100 KM!

Franjo Milardović jučer je platio dva računa, od 39 i 17 KM. Za marku dodatnih troškova po svakom saznao je tek nakon što je završio plaćanje. 

– Ovo je sramotno. Uvijek ovdje plaćam sve račune, ali sam sada baš neprijatno iznenađen. Niko me nije upozorio da ću morati dati dodatnu marku. Od sada ću ići na šaltere “BH Telecoma” i tamo plaćati – kaže ogorčeni Milardović.

Milardović: Dao 2 KM

Iz zgrade “BH Pošte” zbunjena je izašla i Nezira Menzilović. Nije joj jasno zašto je uplatila veći iznos za telefon nego što piše na računu.

– Do sada sam uvijek plaćala onoliko koliko piše na računu. Ovo je pljačka, još jedan dodatni namet na nas penzionere. Ne znam gdje će s tolikim novcem – kazala je Menzilović.

Avaz