Portal 072info

Bh. predstavnici otputovali na Eurosong

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bh. predstavnici za pjesmu Eurosonga otputovali su danas na prestižno takmičenje u Štokholm s Međunarodnog aerodroma Tuzla, a prije polaska poručili su da će s nastupa poslati univerzalnu poruku o ljubavi, miru, zajedništvu i toleranciji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nadamo se najboljem, a pripremili smo se i za najgore. Mogu obećati dobar nastup koji smo pripremili i dobre kostime, naročito Ane i Dalal. Bitno je pojaviti se na tom takmičenju i to je velika promocija za jednu zemlju”, rekao je, između ostalog, pjevač Fuad Backović Deen.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Dalal Midhat-Talakić, pjevačica, izjavila je da se bh. tim nada dobrom plasmanu, a prvi cilj je ulazak u finale. S pjesmom “Ljubav je”, bh. predstavnici nastupit će 10. maja u prvoj polufinalnoj noći, a, iako su snimili pjesmu i na engleskom, na takmičenju će je izvesti na maternjem jeziku.

“Nekada najveći favoriti kada uđu u finale završe na zadnjem mjestu. Nadamo se da će Evropa imati sluha za ovu pjesmu, koja je napravila mnogo do sada. Snimili smo i englesku verziju, tako da svi mogu razumjeti o čemu pjevamo. Nije nas bilo tri godine na Eurosongu i s te strane pozitivne su kritike, a danas se pojavila vijest da smo među deset najgledanijih od 42 zemlje. To mnogo znači za ovako malu državu, jer je to znak da to nisu samo Bosanci i Hercegovci gledali spot, nego i svi Evropljani. Svi nam predviđaju ulazak u finale, pa se nadamo da će tako i biti”, izjavila je Dalal.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Osim Dalal i Deena, u muzičkoj ekipi koja predstavlja BiH još su i Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala, a prateći vokali su Ena Đapo i Zorana Guja.

fokus.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6