Portal 072info

Bh. prodavačice otvorile dušu: Ovo bi vam rekle da smiju

Razgovarali smo sa nekoliko prodavačica koje rade u različitim marketima i dragstorima u Banjaluci o tome šta najviše zamjeraju kupcima i šta bi im rado rekle da ih pristojnost (ili strah da ne ostanu bez posla) ne sprečava.

– Nemojte da opipavate hljeb i peciva koja nisu zapakovana, a nemojte da opipavate i ostavljate ona zapakovana koja ne namjeravate kupiti. Ljudi ne žele da jedu hljeb koji je neko drugi dirao.

– Ukoliko uzmete neki proizvod, pa se predomislite, vratite ga na njegovo mjesto, a ne na prvu policu koja vam je najbliža.

– Ukoliko mislite da mi ne znamo da povremeno pojedete nešto i ostavite omot prije kase – varate se. Iako mislimo da je to krajnje bezobrazno, nekad nas jednostavno mrzi da se cimamo sa obazbjeđenjem zbog jedne čokoladice. Ali, svaki put kad to uradite – znamo. Osim toga, kako vas nije sramota da pojedete nešto što niste platili?

– Ukoliko vi ili vaša djeca nešto slučajno razbijete ili uništite – ne možete samo otići kao da se ništa nije desilo. Zapitajte se ko će to da plati i možda još važnije – ko će to da počisti?

– Jasno nam je da od 10 kasa radi samo jedna ili dvije, ali to nije naša krivica, a i dešava se iz istog razloga iz kog u banci ili opštini ne rade svi šalteri odjednom. A na tim mjestima mnogo manje galamite, zar ne?

– Ukoliko vam se jako žuri, ili je iza vas dugačak red, pomozite pri pakovanju, nemojte samo stajati i izgledati kao da pakovanje vaših stvari nije vaš posao.

– Nema razloga da svaki proizvod bude u odvojenoj kesi – nije dobro za planetu, a nije ni praktično. Uostalom, sve te stvari zajedno ste donijeli do kase u korpi ili kolicima, i tada vam to nije smetalo

– Ukoliko na kasi shvatite da ste nešto zaboravili, mi nismo dužni da idemo po to, niti da čekamo dok vi pronađete. Platite već odabranu robu i vratite se po ono čega se niste sjetili. Tako štedite vrijeme drugim ljudima.

– Ukoliko imate problem sa razdvajanjem plastičnih kesa – nemojte pljuvati.

– “Izvinite”, “dobar dan” i “doviđenja” ponesite sa sobom u prodavnicu. Uzvratićemo istom mjerom!

– Nije nas briga šta kupujete – kondome, kašice za bebe, obroke za jednu osobu – mi ne osuđujemo i ne zanima nas.

bh-index.com

Podijelite članak