Portal 072info

Bh. reprezentativac u brzom klizanju Branković na pripremama u Sloveniji

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Edin Branković nakon kondicionih priprema u Sarajevu, boraviće od 14. do 28. oktobra u Celju gdje nastavlja ciklus priprema na ledu za ovu klizačku sezonu kako bi spremno dočekao nastupe na svjetskim kupovima u Kini i Japanu u decembru ove godine i evropskom prvenstvu u Moskvi u januaru iduće godine, saopćio je Savez klizačkih poslova BiH.

Osim toga, uz punu podrsku Saveza klizačkih sportova BiH od 15. do 17. oktobra Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić nastupiće na međunarodnom takmičenju “Alpe Adria Trophy” u Zagrebu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pored takmičarskog dijela, naši reprezentativci imaju zadatak i priliku da ostvare zadanu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza kako bi osigurali učešće na evropskim i svjetskim prvenstvima u nastavku klizačke sezone, kao i nastup na Omladinskoj olimpijadi YOG 2016.

Poznato je da u Sarajevu i BiH ovaj olimpijski sport nema ni minimum uslova za pripreme i napredak naših sportista, ali u Savezu ipak vjeruju da će naši reprezentativci ispuniti propisanu normu i tako osigurati nastup na najjačim svjetskim takmičenjima u Moskvi, Sofiji, Seulu, Šangaju i Tokiju gdje će, kao i mnogo puta do sada, uspješno i dostojanstveno predstavljati našu zemlju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME