AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u maju će odigrati dva meča protiv Finske u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Pred izabranicima Bilala Šumana je imperativ pobjede u oba susreta, jer samo tako ostaju u igri za plasman na prvenstvo koje će 2018. biti održano u Hrvatskoj.

Nakon što prvi meč sa Finskom odigraju u Vantaau 4. maja, bh. tim će istog rivala ugostiti 7. maja u dvorani “Mirsad Hurić” u Goraždu.

Grad na Drini se već više puta pokazao kao odličan domaćin državnom timu, pa u Rukometnom savezu BiH očekuju da će Terzić, Prce, Vranješ i ostali bh. rukometaši imati veliku podršku i protiv Finaca.

BiH je do sada u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo igrala protiv Španije u gostima (21:30) i Austrije kod kuće (22:23). Pored utakmica s Fincima ostale su još domaća utakmica protiv Španije (14./15. juna) i posljednja kvalifikaciona protiv Austrije (17./18. juna) u gostima.

Na tabeli grupe tri kvalifikacija za Euro nakon dva kola Španija ima četiri boda, Austrija i Finska po 2, dok je BiH bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije direktno će se plasirati na evropsko prvenstvo, saopćeno je iz RSBiH.