Portal 072info

Bh. rukometaši završili pripreme

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je ovaj ciklus priprema u okviru kojeg je odigrala pet pripremnih utakmica u Skoplju i Beogradu. Igrači su danas napustili bazu na Ilidži, a planirano je da se ponovo okupe u aprilu, prije odigravanja kvalifikacionih utakmica.

Izabranici selektora Bilala Šumana su u tri prijateljske utakmice u Skoplju poraženi od Makedonaca (31:35, 24:28, 30:32), dok su protiv Saudijske Arabije u Beogradu zabilježili dvije pobjede (28:22 i 36:35).

– Ono na čemu je selektor Bilal Šuman insistirao jesu kontre i polukontre, brža igra nego ranije. Selektor u suštini je zadovoljan učinjenim. Imali smo prosjek golova oko 30, što je i bio cilj. Uglavno su jako pozitivni dojmovi s ovih priprema. Sada slijedi pauza – rečeno je Feni iz Rukometnog saveza BiH.

Najbolje bh. rukometaše u kvalifikacijama za EURO 2018 u Hrvatskoj očekuje dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije.

Bh. tim je početkom novembra prošle godine kvalfikacije za EP otvorio s dva poraza, od Španije u gostima sa 30:21, te od Austrije u Sarajevu sa 23:22.

fokus.ba

Podijelite članak